Nieuwsbericht

15 jul

Robin Frijns wint New York City E-Prix

Robin Frijns wint de seizoensfinale 2018/19 in Brooklyn, terwijl Jean-Eric Vergne de geschiedenis ingaat als de eerste tweevoudig kampioen van de Formule E.

Met nog 40 minuten te gaan op de klok stopte Jose Maria Lopez van Geox Dragon zijn auto op de baan na bocht 7 vanwege schade als gevolg van een botsing met Andre Terterrits van DS Techeeath. De BMW i8 Safety Car werd ingezet terwijl de auto van Lopez werd opgehaald. Ook Lotterer keerde terug naar de pits en trok zich terug uit de race.

Nadat de Safety Car in de pits was teruggekeerd, werd het racen opnieuw gestart met en gebruikte iedereen de ATTACK MODE- activeringszone. Door  de ATTACK-MODUS in te schakelen krijgen de coureurs extra 25 kW aan stroom in hun auto. Bij elke activering van vier minuten mogen de coureurs de powerboost tot drie keer toe tijdens de race activeren.

De race begon op pole-position voor BMW Andretti Motorsport’s Alex Sims. Gevolgd door Robin Frijns. Met nog 25 minuten te gaan, waren de titel uitdagers di Grassi en Vergne respectievelijk gestegen naar de negende en tiende positie. Di Grassi zou een overwinning nodig hebben om de titel hier in New York veilig te stellen, terwijl Vergne slechts acht punten nodig had.

Met nog 20 minuten te gaan op de klok, daagde Frijns Sims uit voor de leiding en dwong de Brit naar de tweede plaats.

In de laatste ronde had Frijns nog steeds de leiding en Buemi reed als derde, terwijl Vergne veilig de titelwinst binnenbracht op de zevende plek. Verderop in de rij, terwijl ze strijden voor de tweede en derde plaats in het kampioenschap, botsten di Grassi en Evans tegen elkaar, waardoor beide rijders met slechts enkele meters te gaan uit de race waren.

Lees ook deze berichten eens

Laat ook een reactie achter

ormule1-Zandvoort-parkeren

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van

F1 parkeren Zandvoort.

Zo weet jij als eerste waar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen beschikbaar zijn. We houden je op de hoogte van de nieuwste parkeerplaatsen die wij beschikbaar hebben. Wees er wel snel bij want vol is vol!